Wist u dat u met 1 kW stroom input, voor 4 – 5 kW kunt verwarmen? Dat wil zeggen dat u dus met 1 kW al tot 45 m² kunt verwarmen voor vanaf ± € 12,- per week.

Hierdoor bent u met een Split Unit Airco dus veel goedkoper uit dan met de ouderwetse C.V. installaties op gas of pelletkachel

En dit is met sommige modellen mogelijk tot zelfs -/- 25°C! 

Een warmtepomp is een apparaat dat energie verplaatst in de vorm van warmte. Deze energie wordt verpompt van de plaats waar het beschikbaar is (bijvoorbeeld in de buitenlucht of in het grondwater), naar de plaats waar het nodig is. De ‘pomp’ bestaat uit verschillende onderdelen die gezamenlijk dit proces bewerkstelligen.

Dit gebeurt door het koelproces om te keren. De warmtepomp onttrekt dan warmte aan de buitenlucht en gebruikt dit om de ruimte te verwarmen. Zelfs als het vriest kan er nog warmte uit de buitenlucht worden gehaald. Een warmtepomp gebruikt wel energie maar doet dit, mede door het gebruik van de gratis buitenlucht als bron, vele malen efficiënter dan een gasgestookte CV-ketel.

Het rendement van een warmtepomp is van een aantal factoren afhankelijk, zoals de ruimte die verwarmd dient te worden, de mate van isolatie en van de buitentemperatuur. Vanzelfsprekend moet de warmtepomp harder werken (= meer energie verbruiken) naarmate de buitentemperatuur daalt. Elke specifieke situatie is dus anders maar in de regel kan ervan worden uitgegaan dat de warmtepomp 80% van de verwarmingsbehoefte voor zijn rekening kan nemen zonder bijverwarming.

Alle systemen uit het airconditioning assortiment van Star Trading kunnen verwarmen en zijn dus warmtepompen. De rendementen van deze systemen zijn stuk voor stuk gunstig. De warmtepompen zijn er daarnaast in veel verschillende uitvoeringen waardoor voor bijna elke toepassing wel een oplossing beschikbaar is. Of het nu gaat om een enkele kleine zolderkamer, de woon- en/of slaapkamer(s) of uw kantoor.

Heeft u elders al een offerte opgevraagd? Wij sturen u graag een vrijblijvend aanbod voor een scherpere prijs voor hetzelfde of een vergelijkbaar model!

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday